Home staging zvyšuje prodejní cenu nemovitosti.

Home staging = rekonstrukce? Kdepak!

Věděli jste, že home staging dokáže zvýšit prodejní hodnotu vaší nemovitosti až o 10 %?

V dnešním článku se o tomto mocném nástroji dozvíte to důležité.

Kdo bude mít home staging na starosti?

Pravda je, že správný realitní makléř musí ovládat spoustu oblastí spojených s prodejem nemovitosti. Přesto jsem názoru, že home staging mezi tyto znalosti nepatří.

Každý by měl v profesním životě při nejlepším dělat to, co umí. Pro mě je to hledání kupců, spravování inzercí, plánování prodejních strategií a podobně. Home staging sice s prodejem domu silně souvisí, ale je to tak specifická profese, že ji raději nechávám na pravých odbornících.

Proto se při každém prodeji spoléhám na tým profesionálů, kterým stačí jeden pohled na prostory nemovitosti a již mají plán, jak z nich vytěžit maximum.

Jejich úkolem je pohrát si s barvami, rozmístit nábytek, pustit do pokojů přirozené světlo, naaranžovat detaily a případně zajistit menší opravy.

Do nákladných oprav se nepouštějte

Home staging nevyžaduje rekonstrukci bytového jádra, výměnu oken či jiné nákladné zásahy. Rozhodně vás žádné velké opravy nečekají. Ty se před prodejem nemovitosti ani nevyplatí.

Jiná věc jsou drobné závady. Pokud vás při vstupu do koupelny přivítá nalomená dlaždička, skříňce v ložnici chybí úchytka, nebo v obýváku na zdi zůstal flek od vylitého kakaa, doporučuji se těchto nedokonalostí zbavit.

Malé opravy nespolknou tolik peněz, ale zato vám je ve vyšší prodejní ceně přinesou.

Kolik vás to bude stát?

Přesnou sumu vám bohužel neprozradím. Stejně jako tržní cena nemovitosti i cena home stagingu se odvíjí od mnoha faktorů:

  • rozsah zásahů
  • velikost nemovitosti
  • stav původního vybavení
  • vaše preference

Před každým home stagingovým zásahem se společně dopočítáme k výsledné částce, aby vás na konci nečekalo nemilé překvapení.

Co následuje po home stagingu?

Byla by škoda, kdybyste si novou podobu nemovitosti nechali pro sebe. Teď je potřeba ukázat prostory potenciálním zájemcům a nalákat je na osobní prohlídku.

Proto pro své klienty zajišťuji:

  • 3D fotografie 
  • 3D virtuální prohlídky
  • natáčení dronem
  • profesionální kresbu půdorysu

Toužíte také prodat za víc, v rekordním čase a s profesionální inzercí? Kontaktuje mě a společně najdeme pro vaši nemovitost vhodného kupce.