mýty o hypotékách

3 časté mýty o hypotékách, kterým byste věřit neměli

Možná už jste je někde slyšeli. Tři časté mýty o hypotékách, které ve společnosti kolují. Dnes je všechny vyvrátíme a vysvětlíme si, proč se jich nemusíte bát.

Mýtus č. 1: Nemovitost s hypotékou neprodáte

Zkuste se na hypotéku přestat dívat jako na jakýsi řetěz, který svazuje vaši nemovitost a zamezuje jejímu dalšímu prodeji. Takhle to není. Hypotéka je fajn pomocníkem k vlastnímu bydlení a nemovitost MŮŽETE PRODAT i před jejím splacením. Samozřejmě, musíte znát postup:

  • Zájemce o vaši nemovitost vám musí vyplatit odstupné a za tuto částku převedete nemovitost i úvěr. To je jedna možnost.
  • Druhá možnost je, že vám zájemce zaplatí kupní cenu a pomocí této sumy předčasně splatíte hypotéku.

A je to.

Mýtus č. 2: Změna banky vás bude stát vysoké penále

Nebude. Je běžnou praxí refinancovat hypotéku po skončení její fixace pomocí výhodnějšího úvěru. A banky jsou krátké na to, aby vás za tento krok potrestaly. Sice na tom tratí, to je pravda, ale taková jsou pravidla volného trhu.

Dokonce od banky nepotřebujete žádný souhlas.

Získejte zdarma odhad ceny nemovitosti

Zadejte kontakt, zavoláme vám, zeptáme se vás na pár otázek k nemovitosti a řekneme vám její rámcovou cenu.

Mýtus č. 3: Jedna prodlená splátka a nemovitost propadá bance

Nechápu, koho tohle napadlo. Aby nemovitost skutečně propadla bance, museli byste ignorovat všechny její upomínky, pozvánku k soudu a podobné nepříjemnosti.

Může se stát, že nebudete mít na splátku dostatek peněz. Důležité je nedělat, jakože se nic nestalo. Postavte se k situace čelem a ukažte bance, že chcete vaši situaci vyřešit a že se nevyhýbáte svým povinnostem. Když banka uvidí vaši snahu, bude ochotnější přenastavit podmínky splácení nebo vám jinak vyjít vstříc.

Tak to byly další nejčastější mýty o hypotékách. Zaslechli jste ještě další zvěsti, které o nich kolují? Nebo sami máte hypotéku a rádi byste například nemovitost prodali? Pro všechny případy vám rád přiskočím na pomoc. Těší mě, jsem realitní makléř Martin a napište mi sem.