jak financovat nemovitost

Před první prohlídkou si rozmyslete, jak budete koupi nemovitosti financovat

Chystáte se na prohlídku nemovitosti a ještě nevíte, jak budete koupi financovat? To bohužel není dobrá taktika. Prodejce i realitní makléře bude zajímat, jaké jsou vaše plány ohledně financování. Dnes si ukážeme proč a jak se na tyto otázky připravit.

“Hotově, nebo kartou?”

V případě, že budete mít o koupi dané nemovitosti opravdu zájem a pustíte se do vyjednávání, majitele nemovitosti bude zajímat hlavně způsob, jakým budete chtít koupi financovat.

Na otázku financování se musíte připravit i ze strany realitního makléře, pokud zrovna zastupuje prodejce. Bonita je jeden ze základních faktorů, který makléři u zájemců zjišťují, aby prodejci doporučili nejideálnější kandidáty.

Co byste měli vědět, než půjdete na prohlídku nemovitosti?

Jak budete nemovitost financovat. Pokud máte v plánu využít možnosti hypotéky, už byste měli vědět, zda vám vůbec banka půjčí, kolik vám půjčí a za jak dlouho zvládnete vše s bankou vyjednat. 

Když prodejci ukážete, že máte již o financování jasnou představu a jste vybaveni informacemi, máte větší šanci dostat se do kola finalistů a přiblížit se ke koupi nemovitosti.

Získejte zdarma odhad ceny nemovitosti

Zadejte kontakt, zavoláme vám, zeptáme se vás na pár otázek k nemovitosti a řekneme vám její rámcovou cenu.

Konkrétní tipy, jak se připravit

Jak získat výše zmíněné informace a být na vyjednávání opravdu “ready”? Vyberte si dvě až tři banky, u kterých přichází v úvahu vzít si úvěr a nechte si u nich vyhotovit tzv. prescoring. Tedy předběžné posouzení, které vám ukáže, jaký úvěr si můžete dovolit.

V úvahu také přichází vzít si pohotovostní úvěr a mít peníze jisté ihned. Pokud se touto cestou vydáte, pamatujte, že musíte peníze využít a pořídit nemovitost do 12 měsíců od sjednání

Z dnešního článku si odneste hlavně to, že se velmi vyplatí chodit na prohlídky nemovitosti informačně vybavený a s jasnou představou, jak budete řešit financování. Ocení to prodejci i zastupující realitní makléři, u kterých si nahrajete plusové body a zvýšíte své šance na úspěch.

Zajímá vás cokoli dalšího ze světa realit? Napište mi, rád vám poradím.