lidé řeší, zda využít topování inzerátu

Jak a proč využívat topování inzerátu?

Topování inzerátu zajistí, že váš inzerát bude na realitním serveru stále na předních pozicích, a tedy stále na očích.

Ale je to dobrý nástroj, který byste měli využívat? Pojďme to zjistit.

Proč je topování inzerátu super nástroj?

Před lety tomu ještě tak nebylo. Topování nebylo tak důležité jako dnes, protože trh s nemovitostmi vypadal dosti jinak. Prodeje nemovitostí šly mnohem rychleji. V dnešní době ochlazujícího se trhu a vysoké inflace je topování inzerátu opět velmi důležitý nástroj, který především zrychluje prodeje.

Výhody topování inzerátu

+ Váš inzerát bude na první pozici několik dní za sebou. Nepředběhnou ho tedy novější inzeráty.

+ Je to psychologický trik. Díky umístění na první pozici mají zájemci pocit, že jde o velmi aktuální nabídku a spíše na ni kliknou.

Nevýhody topování inzerátu

Není to nástroj zdarma. Cena se napříč realitními servery liší. Někde zaplatíte kolem 10 Kč, jinde i například 60 Kč. Vidíte, že v kontextu milionové transakce za prodej nemovitosti jde o zanedbatelné částky.

Na co myslet při topování

Jednejte podle trhu – jak už jsem naznačoval na začátku článku, topování začalo být velice zajímavým nástrojem především nyní, při velkých změnách na trhu. Sledujte situaci na trhu a konkurenci na něm. Pokud je velká, určitě topování využijte.

Nestavte na tom celou strategii – topování by mělo být pouze doplňkem marketingové strategie. Určitě spíše dbejte na dobrou prezentaci, fotografie a super popis. Tyto faktory rozhodují o úspěchu prodeje. Topování je jen dobrým pomocníkem.

Už jste někdy topování využili? Pokud je to pro vás novinkou, či dokonce celý prodej nemovitosti je premiérou, neváhejte si mě zavolat na pomoc. Rád poradím s topováním i s jinými nástroji, které vám při prodeji přijdou vhod.