dlouhodobý pronájem

Jak najít nájemníky pro dlouhodobý pronájem?

Trápí vás neustálé střídání nájemníků a raději cílíte na dlouhodobý pronájem?

Nájemníci přicházejí, chvíli se ohřejí a za chvíli již zase mizí. Vy tak opět stojíte před nesnadným úkolem najít dalšího alespoň trochu spolehlivého a slušného nájemníka, který vám včas zaplatí nájem a nezdemoluje byt.

Nebylo by snazší, kdyby se vaši nájemníci tolik netočili a setrvali déle? Pokud preferujete dlouhodobější pronájmy, čtěte dál. Ukážu vám způsob, jak si nájemníky udržíte mnohem déle.

Co dělat?

Jistotu, že se nový nájemník usídlí na déle, vám přinese důkladný výběr nájemníků. Pokud zveřejníte inzerát na pronájem nemovitosti a první zájemci se začnou hlásit, neunáhlete se s vaším výběrem. Zjistěte o kandidátech co nejvíce informací, které vám pomohou zodpovědět, který nájemník vydrží v nájmu dlouhodobě.

Takový nájemník je obecně člověk se stálým příjmem. Pokud se o vaši nemovitost zajímají mladé páry, rodiny nebo senioři, jste na stopě dobré volbě.

Naopak turisté, studenti či sezónní pracovníci jsou skupiny nájemníků, kteří se v nájmu dlouho neohřejí.

Výhody dlouhodobého pronájmu

Co vám píle při hledání nejvhodnějšího zájemce přinese? V první řadě nemusíte řešit sezónnost. Ať se děje cokoli, váš byt je stále zabydlený a vám každý měsíc bankovní účet nabobtná o nájem. Druhá výhoda tkví v osvobození dlouhodobého pronájmu od daně z přidané hodnoty

Výhody krátkodobého pronájmu

Možná váháte, zda přece jenom nedat šanci zájemcům, kteří hledají krátkodobý pronájem. Největší a prakticky jedinou výhodou krátkodobého pronájmu je vyšší zisk. Pokud totiž nabídnete nemovitost turistům, můžete si říct o mnohem vyšší cenu než v případě dlouhodobého pronájmu.

Tak teď už víte, jak si zajistit dlouhodobý pronájem vaší nemovitosti. Budu vám držet palce, abyste vysněného nájemníka nalezli. Pokud s hledáním budete potřebovat jakkoli pomoc, bez ostychu se na mě s čímkoli obraťte.