Home staging spočívá v přípravě bytu či domu před první prohlídkou.

Home staging aneb jak připravit nemovitost na první rande?

V posledním článku jsem přirovnával výběr realitního makléře k hledání partnera. Ve skutečnosti to není jediný příklad, kdy realitní marketing připomíná budování “životních“ vztahů.

Při prohlídkách bytů a domů na prodej je pro zájemce klíčový první dojem. První půlminuta rozhodne, zda si potenciální kupec nemovitost zamiluje, nebo znechuceně odejde.

Proto je žádoucí nemovitost před prohlídkou náležitě připravit.

Jak na to si ukážeme v dnešním článku.

Čeká vás úklid

Prvním nevyhnutelným krokem je důkladný úklid. Utřít prach, vyleštit okna a vyluxovat. Zaměřte se na prostory, které zájemce přitahují nejvíce. Typicky je to koupelna, toaleta nebo kuchyň.

Snažte se prostory při úklidu také odosobnit. Potenciální kupce nezajímá, jak bydlíte vy. Dejte jim šanci představit si, jaké to bude, až se do nemovitosti sami nastěhují. Zbavte se dekorací a obrazů, uvolněte kuchyňskou linku od elektrospotřebičů a zrušte výstavu kosmetických přípravků v koupelně. To vše odvádí pozornost a zájemcům ztěžuje rozhodování.

Pusťte se do menších oprav

Rozhodně vás v druhém kroku nenutím, abyste se pustili do velkých rekonstrukcí typu odstranění bytového jádra. Stačí, když se porozhlédnete po své (brzy již ex) nemovitosti. Co vás praští do očí? Může to být prasklá dlaždice, flek na bílé stěně od vylitého kakaa nebo vrzající panty.

Nepouštějte se do velkých a nákladných úprav. Riskujete, že se netrefíte do vkusu nových majitelů. Raději to nechte na nich a pokuste se jen odhalit menší nedokonalosti a napravit je.

Home staging

Už jste se někdy chystali na romantickou schůzku? Jak vaše příprava probíhala? Upravili jste si účes, nahodili oblíbené šaty nebo oblek, použili tu drahou voňavku, o které v reklamě říkali, že jí nikdo neodolá a sebevědomě s lehkým mrazení v zádech jste vyrazili do ulic.

Prohlídky nemovitostí se zájemci se od romantických schůzek příliš neliší. Prostory nemovitosti je potřeba také “nalíčit“, aby zanechaly neodolatelný dojem a zájemce v úžasu.

Profesionální home staging spočívá v úpravě prostor, naaranžování bytových doplňků a prosvětlení místností. Následuje focení nemovitosti a použití snímků v inzerci. Cílem je dodat nemovitosti kouzlo, kterému zájemci těžko odolají.

Chcete, aby bylo první rande vaší nemovitosti úspěšné?

Napište si o profesionální home staging.