videovizitka

Videovizitka

Videovizitka je pro klienta důležitá a zapadá do mozaiky výběru správného realitního makléře pro prodej jeho nemovitosti. Na základě videa může klient posoudit, zdali je mu makléř sympatický či nikoli. Videovizitka také může sloužit jako reklama pro sociální sítě či google a je klíčovou pro každého realitního makléře. Jak jsem se k jejímu natočení dostal já? Dozvíte se na řádcích níže.

Jako každou středu, kdy máme pracovní sezení s Petrem Podlešákem u nás v kanceláři a během kterého často obědváme, na mě Petr vyhrkl: “Ty ještě nemáš videovizitku?” Moc jsem nechápal, na co se ptá, když ví, že nesnáším focení a nechat se natáčet je pro mě za trest. Petr mi ale nedal na výběr a hned se pustil do hledání volného termínu v kalendáři. “Hmm, šlo by to na konci září. To zvládneš, prostě musíš. V dnešní době je to nutnost a jestli chceš svou práci dělat dobře…”. To chci, proto mi nezbývalo než souhlasit. 

Týden na to jsem měl spolu s dalšími šesti lidmi školení, kde jsme dostali za úkol připravit si krátký a výstižný scénář. Vzhledem k tomu, že jsem byl jediný, kdo nikdy nestál před kamerou jsem hrál mrtvého brouka, ale uvnitř jsem byl pěkně nervózní. Když jsem se do toho pustil, točil jsem se stále v kruhu a za žádnou cenu jsem nemohl nic vymyslet. Tohle prostě není moje parketa. Vytočil jsem proto bráchu a požádal ho o radu. Za 20 minut na mě z patra vyhrkl pět různých verzí scénáře videovizitky. “To se snad zbláznil?” řekl jsem si. Tak jsem si vybral tu nejstručnější, kterou jsem ještě o polovinu zkrátil a poslal Petrovi k posouzení. “Jo, to bude stačit. Nauč se to a za týden točíme”, zareagoval Petr. Řekl jsem si, že to nějak zvládnu a nic jsem se neučil. Jako lokalitu jsem vybral Vyšehrad, jelikož jsem v okolí několik let žil. Petr ještě přizval Šárku Sabovou (ta ještě videovizitku také neměla) a za týden klapla klapka. 

Co jsem si z toho odnesl?

Nejsem už tolik nervózní před foťákem a i videa zvládám s větším klidem. Zatím jsem si však k videím všeobecně cestu nenašel. Ale uvědomuji si, že jsou k práci důležitá a je potřeba jít s dobou. 

Poučil jsme se? Co udělám příště jinak?

Jsem si jistý, že při natáčení dalších videí už nebudu tak nervózní a nebudu mít takovou trému. Zkouším si teď v rámci tréninku natáčet i nějaká videa doma a vidím pokrok – třeba ze mě nakonec bude i herec. To myslím samozřejmě ze srandy.
Dokázal jsem vystoupit z komfortní zóny a to je myslím zásadní. Dělám to v poslední době čím dál častěji a doporučil bych to každému. 

Jaký měla videovizitka vliv na můj business realitního makléře?

Videovizitku jsem vyvěsil na svůj facebook, ten používám nejvíce. Měla úspěch a až na pár výjimek bylo vidět, že lidi zaujala a že mi věří a fandí. Dostal jsem i několik cenných rad pro příště. Díky videovizitce jsem získal i několik nových přátel a možná i potencionálních klientů. 

Co dalšího bych rád zmínil?

Rád bych v podobném duchu pokračoval i nadále. Sice se s natáčením zatím pouze seznamuji, ale vím jistě, že se nejedná o mou poslední akci před kamerou a doufám, že se brzy zbavím i té proklaté trémy.

Pro pobavení 😁

Můj tým pro Vás sestříhal video, kde je vidět, jak mi to nešlo.

Videovizitka - maklermartin.cz
Humor a zábava i to patří k businessu