home staging

Home Staging: magický dotek prodejů nemovitostí

Co je to Home Staging?

Když přijde na prodej nemovitosti, první dojem je všechno. Home staging, neboli příprava domova k prodeji, je umění transformovat obyčejný prostor na scénu, která si zaslouží potlesk. Nejde jen o úklid a dekoraci, ale o vytvoření prostředí, které osloví široké spektrum kupců.

Základy stagingu: méně je někdy více

Začneme základy. Odstraňte osobní předměty a rodinné fotografie. Kupující si musí snadno představit žít ve vašem prostoru, což může být těžké, když na nich z každého rohu hledí cizí tváře. Přemýšlejte o tom jako o divadelním představení – vaše domácnost je scénou a vy jste režisér, který odstraňuje vše nepodstatné.

Barvy a Osvětlení: světla, kamera, akce!

Nebojte se rovnou vymalovat! Použijte neutrální barvy, aby se vaše nemovitost líbila co nejvíce lidem. Přemýšlejte o světlých a vzdušných odstínech, které otevřou prostor a přidají mu na svěžesti. A co osvětlení? Ujistěte se, že každý prostor je dostatečně osvětlený. Vyměňte žárovky a přidejte stojací lampy do tmavých koutů.

Vůně a Čistota: tajné ingredience

Nikdy nepodceňujte sílu vůně. Před prohlídkou zapalte svíčku s čistou, svěží vůní, nebo upečte něco sladkého. A pamatujte – čistota je nezbytná. Nikdo nechce kupovat dům, kde podlaha lepí nebo kde je v koupelně plíseň.

Získejte zdarma odhad ceny nemovitosti

Zadejte kontakt, zavoláme vám, zeptáme se vás na pár otázek k nemovitosti a řekneme vám její rámcovou cenu.

Humorné okénko: když home staging nejde podle plánu

Ano, home staging může být zábavný! Jednou jsem viděl dům, kde majitel zřejmě miloval taxidermii – to je takové to vycpávání zvířat. Místnost plná vycpaných zvířat asi není to, co si většina kupců představuje pod pojmem “přátelský domov”. Ale alespoň to byl nezapomenutelný zážitek!

Závěr: Prodejte rychleji, prodejte lépe.

Home staging je více než jen úklid a dekorace; je to strategie, která vám může pomoci prodat nemovitost rychleji a za lepší cenu. Pamatujte, že v dnešním světě plném virtuálních prohlídek a fotografií na internetu, vaše nemovitost musí zazářit hned na první pohled. S těmito tipy a trochou kreativity bude váš dům připraven na svůj velký debut! A kdyby něco, jsem tu pro vás.